Nieuwe website live in

0
WEKEN
0
DAGEN
0
UREN
0
MINUTEN
0
SECONDEN

Nieuws

Ontvang ons nieuws per e-mailLees het nieuws in een rss feedNieuwsoverzichtoverzicht nieuws

Marks & Spencer heeft grote plannen met Benelux

Marks & Spencer heeft grote plannen met Benelux

Met de nieuwe strategie die Marks & Spencer gisteren voorstelde, een dynamische combinatie van clicks en bricks, moet de Britse retailketen zijn aanwezigheid op het Europese vasteland weer verankeren. De opening van het Parijse filiaal in 2011 was nog maar het begin, vandaag opent een multichannelwinkel in Amsterdam en gaat ook de nieuwe Nederlandse webwinkel online. Er staat echter nog veel meer op de planning.

Multichannel in Amsterdam

Vandaag opent M&S zijn eerste Nederlandse winkel, met een oppervlakte van 500 m², in de Amsterdamse Kalverstraat. Het is een heel bijzondere combinatie geworden van on- en offline winkelen: M&S noemt het nieuwste filiaal “een showcase voor de toekomst van retail om de klantbeleving te verbeteren”.

 

Zo heeft de winkel een zogenaamde 'e-boutique', waar shoppers kledingstukken virtueel kunnen bekijken. Niet alle kleding kan ook onmiddellijk worden meegenomen, maar alles kan wel ter plaatse worden besteld via de bestelzuilen in de winkel, de iPads van het winkelpersoneel of via de mobiele website op de smartphone.

 

Tegen een kost van 4,95 euro wordt de bestelling thuis geleverd, maar je kan je bestelling ook helemaal gratis in de Kalverstraat laten leveren. Ook retourtjes kunnen gratis via de winkel worden verstuurd.

 

In deze gloednieuwe conceptwinkel vinden klanten echter niet alleen kleding: ze kunnen er ook terecht voor een ruim aanbod aan gemaksproducten, zoals sandwiches, salades, wijn, levensmiddelen en kant-en-klaarmaaltijden.

 

Nederlandse start

Dat M&S deze nieuwe multichannelformule in Nederland lanceert, is niet toevallig. Volgens Laura Wade-Gery, verantwoordelijk voor multichannel bij M&S, is online winkelen in Nederland ondertussen heel goed ingeburgerd en heeft de Nederlandse klant al langer de vele voordelen van deze manier van shoppen weten te appreciëren.

 

Met de e-boutique maakt M&S het comfort nog groter: klanten krijgen nu een heel uitgebreide collectie te zien zonder dat M&S in extra vierkante meters moet investeren. Van een win-winsituatie gesproken...

 

Verdere uitbreiding in Benelux en Frankrijk

Het blijft niet bij deze eerste winkel in de Kalverstraat: zowel aan het Rokin (alweer Amsterdam) als in Den Haag komt er een flagshipstore die volledige aanbod in voeding, kleding en woonaccessoires zal brengen. De nieuweling aan het Rokin zal niet minder dan 4.000 m² groot zijn en een foodhall en restaurant bevatten.

 

De Belgische klanten, die in november vorig jaar al een nieuwe webshop kregen, kunnen vanaf 2015 terecht in een nieuwe winkel aan de Guldenvlieslaan in Brussel. Volgens M&S zijn de Belgen trouwens diegenen die het meest gebruik maken van het internationale leveringssysteem dat M&S op zijn website aanbiedt.

 

Parijs krijgt er dit jaar dan weer niet minder dan drie fysieke winkels bij en in Luxemburg worden deze week nog de online-activiteiten uitgebreid.

 

Samenwerking BP-tankstations

De M&S comeback gaat echter nog verder dan dit: zo brengt de Britse retailer ook het M&S Simply Food concept naar het vasteland. Deze winkels, die bij een tankstation liggen, brengen een aanbod van 700 verse voedingsmiddelen zoals kant-en-klaarmaaltijden, sandwiches en basisproducten.

 

Daarvoor sloot M&S een franchiseovereenkomst af met BP, sinds 2005 ook partner in meer dan 160 M&S Simply Food winkels in Groot-Brittannië. De opening van de allereerste M&S Simply Food in Nederland is gepland voor september dit jaar in Utrecht en vijf bijkomende Nederlandse vestigingen openen nog voor het einde van het jaar.

 

Terug van twaalf jaar weggeweest

Financiële problemen lagen in 2001 aan de basis van het vertrek van M&S. De 38 filialen op het Europese vasteland moesten noodgedwongen de deuren sluiten, zodat alle aandacht naar de Britse thuismarkt kon gaan.

 

Dat is nu allemaal verleden tijd: M&S heeft gewerkt aan een stevige comeback en wil zich voortaan als multichannelretailer positioneren. De opening van de eerste nieuwe winkel in Parijs in 2011 was duidelijk nog maar een voorproefje...

 

Gepost in Nieuwscategorie - Data 14:15, 12 April 20011
Deel dit:

In de kijker

commercieel te Aartselaar
commercieel te Antwerpen
commercieel te Schilde
commercieel te Schilde
commercieel te Visé
commercieel te Hannut
commercieel te Mortsel
commercieel te Kontich
commercieel te Antwerpen
commercieel te Antwerpen
commercieel te Schilde